Zobacz koszyk

Sklep internetowy kawa - Palarnia BlendSklep internetowy kawa - Palarnia Blend
InstagramFacebook
  • Ziarna pełne pasji - kawa świeżo palona
  • Palarnia kawy Blend |

BECZKAWKA (ESP)

BECZKAWKA powraca!
Przedstawiamy naszą autorską interpretację "barrel aged" - kawy leżakowanej w beczce, która nadaje jej zupełnie nowego wymiaru. Drewno pochłania esencję a następnie oddaje ją ziarnom, tworząc wyjątkowy profil smakowy. Do tego procesu wykorzystuje się beczki po winie, whisky, brandy, a nawet po piwie.

Zielone ziarno dojrzewało w beczce po znakomitym czerwonym winie z Winnicy Silesian. Efekt? Unikalne połączenie winnych nut i bogatego charakteru kawy.

Beczkawka to projekt, do którego będziemy regularnie wracać. Pierwsza edycja okazała się sukcesem, ale przede wszystkim wyzwaniem produkcyjnym. Dlatego opracowaliśmy autorską metodę, która pozwala na wielokrotne wykorzystanie beczki, zwiększa kontrolę nad procesem i zapewnia powtarzalność smaku.

Naszą (nie)winną kawę przygotowaliśmy w dwóch wariantach: mieszanka do espresso i kawa jednorodna do metod przelewowych.

Spróbuj i odkryj kawę w zupełnie nowym wydaniu!

Pochodzenie ziaren: Kostaryka, Nikaragua
Składniki: 60% Kostaryka Finca Tonita, 40% Nikaragua Jinotega Community
Gatunek: 100% Arabika
Zbiór: 2024
Stopień palenia: średni
Profil smakowy: czekolada - wiśnie - rodzynki w rumie - suszone morele - marcepan
Data palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia
Ziarna, które znalazły się w beczce pochodzą z Kostaryki oraz Nikaragui i są bardzo jakościowe. Finalny produkt nie zawiera alkoholu, gdyż ten wyparowuje w trakcie palenia a pozostaje jedynie sam smak i zapach. Założeniem naszej mieszanki Beczkawka był właściwy balans. Kawy barrel aged bywają ciężkawe w odbiorze, więc zdecydowaliśmy się ją wymieszać z innymi ziarnami.
Espresso jest słodkie, ma przyjemną kwasowość i alkoholowy finisz. Powiedzielibyśmy, że może przypominać czekoladki z alkoholowym nadzieniem! Americano będzie w smaku czekoladowe, z wytrawnym finiszem i niską kwasowością. Mieszanka jest bardzo uniwersalna - dobrze smakuje zarówno z kawiarki jak również z ekspresu automatycznego. Świetnie wypada w kawach mlecznych - gorąco polecamy spróbować!
Polecamy przepis startowy na espresso:
kawa: 17-19g
uzysk: 36-40g
czas: 26-29 sekund
Przechowywanie i przygotowanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: ekspres ciśnieniowy, kawiarka.

kawa wyrazistaKawa wyrazista
kawa słodkaKawa słodka
Kawa ziarnista 159.00 zł
Kawa ziarnista 85.00 zł
Kawa ziarnista 46.00 zł
  • Wypalona pod:
    Espresso

Zmień, jeżeli chcesz zmielić kawę:

Powrót

Kontakt

Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk

Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław

info@palarniablend.pl

Telefon

tel. 785 161 778, tel. 609 161 778

InstagramFacebook

Do góry
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest Palarnia Blend, Wrocławska 3, 58-125 Pszenno. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję