PROMOCJA
Pochodzenie ziaren: Dominikana, SalwadorGatunek: 100% Arabika
Odmiany: Caturra, Catuai, Obata, Lempira, Bourbon, Pacas Obróbka: mokra Zbiór: 2023/2024Składniki: 50% Dominikana Finca Ibonna, 50% Salwador Cordillera del BalsamoStopień palenia: średniProfil smakowy: ciemna czekolada - marcepan - grejpfrut - cukier muscovadoData palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówieniaPrzygotowaliśmy dla Was klasyczną propozycję z dużą dozą nut ciemnej czekolady. Dominikana i Salwador tworzą według nas dobrze dobrany i uniwerslany duet. Kawy z Dominikany oraz Salwadoru charakteryzują się klasycznym profilem i obie mają podobny charakter. Espresso ma delikatnie cytrusową kwasowość, jest pełne nut ciemnej czekolady, marcepanu i idzie w lekko goryczkową stronę. Americano będzie bardzo klasyczne, o niskiej kwasowości. Duża ilość słodyczy w naparze powoduje, że mieszanka świetnie nadaje się do kaw mlecznych, ekspresów automatycznych i kawiarek. Polecamy przepis startowy na espresso:kawa: 16-18guzysk: 39-42gczas: 27-30 sekundPrzechowywanie i przygotowaniePrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: ekspres ciśnieniowy, kawiarka.Najniższa cena z 30 dni:
1kg - 135,00 zł
0,5 kg - 75,00 zł
0,25 kg - 43,00 zł
Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk
Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław
Palarnia kawy Blend ©