Zielona herbata została poddana tradycyjnej, chińskiej metodzie aromatyzowania herbaty świeżymi kwiatami. Liście herbaty leżakują z kwiatami jaśminu, przejmując ich olejki eteryczne i zyskując mocno kwiatowy smak i zapach. BEZ AROMATÓW.
Waga netto: 50gSkładniki:Zielona herbata*(100%).
*z uprawy ekologicznej
Warunki przechowywaniaPrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Producent:BROWN HOUSE & TEA Katarzyna Ogrodzińska-Skałba
ul. Bystrzycka 19A, 58-100 Świdnica
----
Fakty Zbiór: majowy
Liść: falowane
Kultywar: chiński
Wysokość uprawy: 800 m
Pochodzenie: Jiangxi /Chiny
Produkcja: tradycyjna aromatyzacja świeżymi kwiatami
Magiczna produkcja Herbata i kwiaty jaśminu rosną w tym samym bio ogrodzie. Kwiaty zbierane są w ciągu dnia, gdy jeszcze sązamknięte. Wieczorem herbata i kwiaty układane są w stosy, warstwami. Po zmroku, dzieje się magia - kwiatyotwierają sięi uwalniają olejki eteryczne wprost do liści herbaty. Razem, leżakują tak przez kilka nocy. Po zakończeniu aromatyzacji, herbata od razu zostaje szczelnie spakowana i wysłana do nas.
Smak Intensywnie kwiatowy smak i zapach. Jaśmin jest mocno wyczuwalny, lecz nie przysłania delikatnego smaku zielonej herbaty. Relaksuje i odpręża, idealna herbata na wczesne popołudnie.
Parzenie standardowe /gongfu cha
HERBATA - 2 g /4 g
TEMPERATURA - 75-85°C /80°C
WODA - 200 ml /100 ml
CZAS - 2 min /10 sek. (kolejne parzenia + 5 sek.)