Pochodzenie ziaren: Nikaragua
Departament: Jinotega Producent: Gold Mountain Coffee Growers Wysokość upraw: 1200-1600 m n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Odmiany: Red & Yellow Caturra, Catuai, Bourbon, Pache Obróbka: mokraZbiór: 2024 Stopień palenia: średniProfil smakowy: ciemna czekolada - orzechy włoskie - słodkie jabłka - wiśnieData palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia To kolejny rok współpracy z Gold Mountain Coffee Growers i mamy dla Was świeży zbiór prosto z Nikaragui! Ziarna charakteryzują się nutami czekolady, orzechowością i delikatną kwasowością. Gold Mountain Coffee Growers, to właściciele farmy Finca Idealista, którzy pomagają również okolicznym farmerom przy produkcji oraz eksporcie. Biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych i udało nam się załapać na wysyłkę kawy do Europy mającą miejsce raz w roku.GMCG można scharakteryzować jako najwyższa dbałość o szczegóły oraz produkt bardzo wysokiej jakości.Ziarna te pochodzą od wielu lokalnych gospodarstw, z którymi współpracuje Gold Mountain Coffee Growers. Nikaragua Gold Mountain Coffee Growers ma wszystko co charakterystyczne w ziarnach z tego kraju! Nuty ciemnej czekolady? Obecne! Czy są na sali orzechy? Jesteśmy! Słodka kwasowość jabłek lub cytrusów? Jesteśmy! Espresso jest bardzo uniwersalne, o średniej intensywności i pije się je z wielką przyjemnością. Americano jest również odzwierciedleniem espresso. Kawa dobra do ekspresów automatycznych, kaw mlecznych i kawiarek. Gorąco polecamy! Polecamy przepis startowy na espresso:kawa: 16-18guzysk: 38-41gczas: 27-31 sekund Przechowywanie i przygotowaniePrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: ekspres ciśnieniowy, kawiarka.Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk
Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław
Palarnia kawy Blend ©