Zobacz koszyk

Sklep internetowy kawa - Palarnia BlendSklep internetowy kawa - Palarnia Blend
InstagramFacebook
  • Ziarna pełne pasji - kawa świeżo palona
  • Palarnia kawy Blend |

NIKARAGUA SILVIO SANCHEZ NATURAL (ESP)

PROMOCJA

Pochodzenie ziaren: Nikaragua

Departament: Nueva Segovia
Producent: Santa Lucila
Farma: Santa Teresa del Mogoton
Farmer: Silvio Sanchez
Wysokość upraw: 1500 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabika
Odmiany: Red&Yellow Catuai, Java, Pacamara
Obróbka: sucha
Zbiór: 2023
Punktacja SCA dla zielonego ziarna: 86,5
Stopień palenia: średni
Profil smakowy: bakalie - papaja - nektarynki - wiśnie
Data palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia
Nikaragua Silvio Sanchez Natural jest ostatnia ze zbioru 2023. Kolejne worki przypłyną wczesną jesienią. Czy najlepsze zostawiliśmy dla Was na koniec? Jeśli lubicie (tak jak my) owocowe espresso z bakaliowym finiszem to jak najbardziej!
Silvio Sanchez Orlleana wraz ze swoją mamą kupili kawałek ziemi w 2012 roku i dedykowali swoje życie kawie. Farma Santa Teresa została nazwana po babci Silvio - Teresie Orlleana. Silvio opisuje ją jako trochę wkurzoną i ciężko pracującą kobietę, która wpoiła mu etykę pracy. Na farmie zadania podzielono w iście "domowy" sposób: syn zajmuje się ciężką pracą i obróbką kawy a mama gotuje posiłki dla wszystkich pracowników. Dzięki importerowi This Side Up wiemy, że Silvio Sanchez zarobił 8,17 €/kg zielonego ziarna i jest to niezła - na kawowe realia - stawka.
Nikaragua Silvio Sanchez Natural to typ ziaren jaki bardzo lubimy. Espresso jest zdecydowanie owocowe i słodkie. Czuć wyraźną kwasowość papai i nektarynek, które mają kremowo-orzechową kontrę bakalii. Kawa w smaku jest lekka i "słoneczna", ma dużo jakości. Po americano możecie spodziewać się delikatnego i złożonego naparu - polecamy tutaj trochę mniejszą ilość wody. Nikaragua z mlekiem wypada ok, ale jedynie w kawach o mniejszej pojemności - flat white i cappuccino. Musimy przyznać, że pod względem intensywności łatwo "znika" w mleku krowim 3,2% za to będzie dobra z napojami roślinnymi. Ziarenka dają radę w ekspresie automatycznym oraz kawiarce.
Polecamy przepis startowy na espresso:
kawa: 16-18g
uzysk: 37-40g
czas: 28-31 sekund
MIELENIE
W ekspresach kolbowych warto zacząć od ustawienia młynka na drobniejsze mielenie!
Przechowywanie i przygotowanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: ekspres ciśnieniowy, kawiarka.

Najniższa cena z 30 dni:

1kg - 175,00 zł

0,5 kg - 96,00 zł

0,25 kg - 54,00 zł

kawa owocowaKawa owocowa
kawa słodkaKawa słodka
Kawa ziarnista 164.00 zł
Kawa ziarnista 91.00 zł
Kawa ziarnista 51.50 zł
  • Wypalona pod:
    Espresso

Zmień, jeżeli chcesz zmielić kawę:

Powrót

Kontakt

Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk

Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław

info@palarniablend.pl

Telefon

tel. 785 161 778, tel. 609 161 778

InstagramFacebook

Do góry
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest Palarnia Blend, Wrocławska 3, 58-125 Pszenno. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję