PROMOCJA
Pochodzenie ziaren: PeruRegion: Cajamarca
Kooperatywa: APROCASSI Wysokość upraw: 1200-1900 m n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Odmiana: Caturra, Pache, Catuai, Catimor, Bourbon Obróbka: honeyZbiór: maj-listopad 2023 Punktacja SCA dla zielonego ziarna: 86Stopień palenia: średniProfil smakowy: mleczna czekolada - żółte śliwki - wiśnie - orzechy nerkowcaData palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia Jak tylko zobaczyliśmy co prezentuje Peru APROCASSI Honey i ile kosztuje to od razu wzięliśmy ostatnie dostępne worki! Punktacja SCA 86 jak najbardziej odpowiada temu co znajdujemy w naparze. Delikatna, złożona, słodka, subtelnie owocowa - te przymiotniki dosyć dobrze opisują to co znaleźliśmy w kubku. Na kooperatywę APROCASSI, powstałą w 2000 roku, składają się obecnie 32 gospodarstwa w regionie Cajamarca. Priorytetem dla nich jest zaangażowanie młodszych pokoleń i równość płci. Próbują również wywrzeć lokalny wpływ na środowisko poprzez zalesianie farm i okolicznych terenów. Espresso jest bardzo delikatne, złożone, słodkie, z przyjemną kwasowością. Na pierwszym planie wybija się słodycz mlecznej czekolady i orzechów nerkowca, po chwili dochodzą do tego nuty żółtych śliwek i wiśni. Kawa ma bardzo dobry balans. Americano jest delikatne, klasyczne, złożone. Ziarenka dobrze wypadają w niewielkich kawach mlecznych tj. cappuccino, flat white. Jeśli lubicie delikatne kawy, to polecamy również z ekspresów automatycznych i kawiarek. Polecamy przepis startowy na espresso:kawa: 17-19guzysk: 40-43gczas: 28-31 sekund Przechowywanie i przygotowaniePrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: ekspres ciśnieniowy, kawiarka.Najniższa cena z 30 dni:
1kg - 146,00 zł
0,5 kg - 80,00 zł
0,25 kg - 46,00 zł
Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk
Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław
Palarnia kawy Blend ©