Pochodzenie ziaren: Peru
Region: CuzcoKooperatywa: AICASA Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m. Gatunek: 100% Arabika Odmiany: Catimor, Caturra, Typica Obróbka: mokraZbiór: 2024 Punktacja SCA dla zielonego ziarna: 84 Stopień palenia: średniProfil smakowy: ciemna czekolada - orzechy laskowe - morele - cukier muscovadoData palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówienia Peru Quillabamba ma wszystko, by stać się Waszym nowym ulubieńcem! Wyraźne nuty czekolady, wysoki stopień słodyczy oraz duża uniwersalność. Gorąco polecamy! AICASA to kooperatywa z 50-cio letnim doświadczeniem, oprócz kawy zajmuje się również sprzedażą kakao, miodu, kurkumy, owoców krzewu o nazwie arnota. Kooperatywa składa się z wielu gospodarstw o niewielkiej powierzchni i ma swoją siedzibę w mieście Quillabamba, położonym nieopodal osławionego Machu Picchu. Peru Quillabamba to klasyczne, słodkie i wszechstronne espresso. Jeśli cenicie Kawę Świdnicką, Peru z pewnością przypadnie Wam do gustu. Espresso wyróżnia się przede wszystkim nutami czekolady i orzechów, a jego delikatna kwasowość subtelnie przechodzi w akcenty moreli i suszonych owoców. Americano będzie wyjątkowo klasyczne, o niskiej kwasowości. Ziarna doskonale komponują się z kawami mlecznymi - szczególnie polecamy cappuccino lub flat white. Świetnie sprawdzą się także w ekspresach automatycznych i kawiarkach. Polecamy przepis startowy na espresso:kawa: 17-19guzysk: 37-40gczas: 26-30 sekund Przechowywanie i przygotowaniePrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: ekspres ciśnieniowy, kawiarka.Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk
Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław
Palarnia kawy Blend ©