PROMOCJA
Pochodzenie ziaren: Peru, MjanmaSkładniki: 75% Peru APROCASSI Honey, 25% Mjanma The Lady Red Honey CarbonicGatunek: 100% Arabika
Odmiany: Caturra, Pache, Red Catuai, Catimor, Bourbon Obróbki: honey, carbonic macerationZbiór: 2023Stopień palenia: omniroastProfil smakowy: miód - orzechy nerkowca - marakuja - porzeczki - suszone owoceData palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od złożenia zamówieniaPołączenie eksperymentalnych ziaren z Azji oraz bardzo dobrego Peru dało nam coś, co bardzo lubimy… Fantastycznie bogata w smaku kawa, którą powinni wybrać chętni na słodkie przelewy lub soczyście owocowe espresso. Przelew jest słodki, ale też zaskakująco bogaty w smaku. Na tle miodowo-orzechowej słodyczy czuć delikatne, owocowe niuanse. Wyczuwamy nuty nektarynek, śliwek, porzeczek i marakui. Kwasowość ma delikatny charakter, ale dzięki swojej złożoności powoduje, że cały czas pozostaje interesująca. Ziarna są dosyć wdzięczne do zaparzania i mają duży margines błędu.Espresso ma prawdziwie owocowy charakter. Od samego początku wita nas wyraźny punch marakui i żółtych śliwek. Kwasowość jest wyraźna, bakaliowa słodycz jest na drugim planie i przyjemnie balansuje napar. Odradzamy łączenia ziaren z mlekiem. Próbowaliśmy ich również w ekspresie automatycznym Jura i wyszło bardzo smacznie! Polecamy przepis startowy na espresso:kawa: 17-19guzysk: 42-46gczas: 28-31 sekundPrzechowywanie i przygotowaniePrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: ekspres ciśnieniowy, metody przelewowe.Najniższa cena z 30 dni:
1kg - 149,00 zł
0,5 kg - 83,00 zł
0,25 kg - 43,00 zł
Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk
Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław
Palarnia kawy Blend ©