[EDIT: 01.08.2024]
Przelew Sezonu, to kawa w dobrej cenie dedykowana metodom przelewowy. Charakteryzuje się sezonowością, wysokim poziomem słodyczy i uniwersalnością. Przelew Sezonu to propozycja dla tych, którzy cenią sobie klasyczny smak i nie chcą przepłacać. Wybór ziaren będzie zmienny, lecz sama charakterystyka kawy pozostanie taka sama. Naszą ósmą propozycją jest niezwykle smaczny i bardzo jakościowy Honduras Las Delicias. Pochodzenie ziaren: HondurasDepartament: La Paz Farma: Las DeliciasFarmer: Mario Padre Wysokość upraw: 1500-1650 m n.p.m. Gatunek: 100% ArabikaOdmiany: Pacas, Icatu Obróbka: mokraZbiór: grudzień 2023 - marzec 2024 Punktacja SCA dla zielonego ziarna: 82,75 Stopień palenia: jasnyProfil smakowy: czekolada - orzechy - karmel - delikatna kwasowość cytrusówData palenia: maksymalnie 14 dni wstecz od daty złożenia zamówienia Farma Las Delicias ma już ponad 45 lat! Mieści się na terenie o bardzo dużej gęstości drzew, może przypominać dżunglę. Dzięki temu wisienki wolno dojrzewają i są pełne smaku. Drzewka kawowca są zacienione częściowo palmami bananowca. Oprócz kawy na farmie Las Delicias rośnie również awokado. Napar w smaku jest klasyczny i czysty - o nutach karmelowo-orzechowych, z delikatną kwasowością. Zdecydowanie przypadnie do gustu osobom lubiącym wysokiej jakości kawę przelewową o stosunkowo klasycznym profilu. Sprawia sporo przyjemności w każdej metodzie parzenia, najlepszy balans można uzyskać w Aeropressie oraz Chemexie. Przechowywanie i przygotowaniePrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu oraz szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zalecane metody przygotowania: metody przelewowe, Aeropress.Palarnia Blend Paweł Żyłka
ul.Wrocławska 3
58-125 Pszenno
Dolny Śląsk
Sklep z kawą przy trasie:
Wałbrzych - Świdnica - Wrocław
Palarnia kawy Blend ©